Steenbergen MarktDe gemeente Steenbergen ligt in West-Brabant, precies midden tussen de wereldhavensteden Rotterdam en Antwerpen. Het is – met zijn 16000 hectare – de op een na grootste gemeente van Noord-Brabant. De gemeente Steenbergen bestaat uit zes kernen: De Heen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, Steenbergen en Welberg.
Op 1 januari 1997 ontstond de huidige gemeente Steenbergen uit de toenmalige gemeenten Dinteloord, Nieuw-Vossemeer en Steenbergen. Door dit samengaan werd zij de op een na grootste gemeente van de provincie Noord-Brabant. Op een gebied van 160 vierkante kilometer liggen rond de grootste kern Steenbergen, de kernen Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, De Heen en Welberg. Deze kernen huisvesten te samen met het uitgebreide poldergebied zo’n 23.000 inwoners.
 
SteenbergenEr zijn goede sportaccommodaties en zwembaden. De gemeente Steenbergen heeft volop ruimte: voor fietsers, wandelaars zijn aantrekkelijke fiets- en wandelroutes uitgezet. Op de Heense Molen ligt een fraaie golfbaan en de recreatiebedrijven in de diverse kernen bieden tal van mogelijkheden om van het vele water in de omgeving te genieten. 
Wie zo nu en dan behoefte heeft aan de mogelijkheden die grote steden bieden kan een keuze maken. De plaatsen Antwerpen, Rotterdam en Breda liggen op een veertigtal autominuten verwijderd, terwijl een uitstapje naar Bergen op Zoom en Roosendaal snel is gemaakt.
Tevens liggen binnen een cirkel van zo,n 50 kilometer ook nog de Zeeuwse stranden van Renesse, Burgh-Haamstede op Schouwen Duivenland en het Veerse Meer op Walcheren.
Om te vissen is er natuurlijk ook nog de Ooster en Westerschelde en het Grevelingenmeer, zoals u ziet redenen voldoende om een een bezoekje aan Steenbergen te brengen.
reserverenbutton