Beleef Het Markiezenhof 

Bergen op Zoom
Het Markiezenhof is ontstaan in de periode tussen 1485 en circa 1520, als resultaat van een aantal verbouwingen en uitbreidingen van het middeleeuwse hof van de heren van Bergen op Zoom. De opdrachtgevers waren Jan II en Jan III van Glymes, vader en zoon, beiden heer van Bergen op Zoom. Aan het eind van de vijftiende eeuw was dit adellijke Brabantse geslacht in hoog aanzien gekomen. De status die zij verworven hadden, wordt weerspiegeld in het paleisachtige karakter van het Markiezenhof.
Het Markiezenhof heeft in de loop der tijd verschillende functies gehad. Zo is het complex in het verleden gebruikt als:
  • adellijk woonpaleis (1485 - 1727)
  • bestuurscentrum van het Markiezaat (1485-1795) 
  • militair hospitaal (1795 - 1819)
  • kazerne (1819-1957)
  • Op avontuur door dit uitgestrekte paleis met zijn vele zalen, kamers, galerijen, traptorens, binnenplaatsen en tuinen, krijgt de bezoeker een beeld van de geschiedenis van stad en regio.

images 1

 

images

i283445314532256355._szw480h1280_

 

Eten & drinken buiten de deur

Een gezellig restaurant waar het heerlijk tafelen is? De gemeente Steenbergen biedt hiervoor een ruime keuze. Alle kernen beschikken over horecavoorzieningen waar een smakelijk hapje kan worden gegeten. Er zijn verschillende specialiteitenrestaurants, maar ook eetgelegenheden die hun clientèle een gevarieerde menukaart presenteren. Daarnaast zorgen verschillende afhaalrestaurants er voor dat ook de thuisblijvers eenvoudig aan hun culinaire trekken komen.

 

Boodschappen voor thuis

Steenbergen biedt uitstekende winkelvoorzieningen op het gebied van eten en drinken. Enerzijds komt de consument ruim aan zijn trekken bij de speciaalzaken – zoals de bakker, de slager, de groenteboer, de poelier, de visboer, de slijter en de kruiderij – waar specialisten hun klanten graag persoonlijk adviseren over de lekkernijen die zij hen te bieden hebben. Anderzijds beschikt de gemeente Steenbergen over diverse grote supermarkten met hun totaalaanbod. De keuze is geheel aan de consument, die in Steenbergen - en in zijn grotere kernen - ontdekt dat de diverse specialisten en de totaalleveranciers elkaar uitstekend aanvullen. Met recht kan worden gesteld dat diverse de winkels voldoende aanbieden om geheel in de dagelijkse behoefte te voorzien.

boodschappen4